قايق سواري روي شاخ بز
قايق سواري روي شاخ بز
قايق سواري روي شاخ بز
دور تا دور دهکده جيتهورن را آب فرا گرفته و به همين دليل به ونيز هلند مشهور شده است
جيتهورن روستاي زيبايي است که در پنج کيلومتري استينويجک در هلند قرار گرفته و چون هيچ راه ارتباطي جاده اي با شهرها و روستاهاي ديگر ندارد و دور تا دور آن را آب فرا گرفته، به ونيز هلند مشهور شده است. در اين دهکده هيچ خياباني وجود ندارد؛ حتي جاده اي باريک براي عبور موتورسيکلت. تنها وسيله نقليه اي که در جيتهورن پيدا مي شود، قايق هاي کوچک و بزرگي است که مي توانند از رودخانه هاي باريک هم عبور کنند. بعضي از اين قايق ها مثل اتوبوس هستند و بيشتر براي گرداندن بازديد کنندگان دور تا دور روستا استفاده مي شوند. طول کانال هايي که جيتهورن را محاصره کرده اند، بيش از هفت کيلومتر است و حدود 50 پل کوچک چوبي هم براي عبور پياده ها روي اين کانال ها نصب شده است. نکته جالب اينجاست که عمق اين کانال ها در عميق ترين جاي آن کمتر از دو متر است، در نتيجه اهالي نگراني زيادي بابت سقوط در اين کانال ها ندارند.
قايق هايي که براي عبور از بين پياده روها و خيابان هاي پوشيده از آب جيتهورن استفاده مي شوند، به خاطر داشتن موتور الکتريکي کاملاً بي صدا هستند و به همين دليل ويسپر يا نجوا، نام گرفته اند. ويسپرها ظريفت جابه جايي هشت نفر بزرگسال را دارند. عبور از اين کانال ها و استفاده از قايق ها نيازمند مقررات و گواهينامه خاصي نيست و چون عمق آب خيلي زياد نيست، خوشبختانه تا به هر حال براي کسي اتفاق بدي نيفتاده است. زندگي در اين روستا بيشتر به يک سفر تفريحي شباهت دارد؛ چرا که گردشگران و ساکنان روستا مي توانند هر زمان که بخواهند شنا کنند يا به ماهيگيري بروند. البته تازه واردها بايد دقت کنند که اطراف کانال ها از نيزار پوشيده شده و به خاطر باتلاقي بودن کناره ها و کانال هاي اطراف جنگل، همه جاي رودخانه براي شنا مناسب نيست. از صنايع دستي اهالي جيتهورن مي توان به کفش هاي چوبي آنها اشاره کرد که با دست ساخته شده و نقاشي مي شود. ساکنان جيتهورن با فروش صنايع دستي، کشاورزي و دامداري امرار معاش مي کنند.
ونيز هلند چطور کشف شد؟
پس از آن، ساکنان جديد روستا، اسم جيتهورن به معني «شاخ بز» را براي آن انتخاب کردند. آنها خانه هاي خود را در قسمت هاي کم عمق تر رودخانه و جاهاي خشک آن که مثل جزيره هايي کوچک سر از آب بيرون آورده بودند، ساختند ولي براي رسيدن به اين خانه ها بايد عرض رودخانه را طي مي کردند.
در نتيجه ساکنان شهر تصميم گرفتند که پل هاي مخصوصي هم براي رفت و آمد بسازند. حتي امروز هم با گذشت سال هاي زيادي از زمان ساخته شدن اين پل ها، تنها راه رسيدن به خانه هاي جيتهورن گذر از همين پل هاي چوبي است. قبلاً سقف خانه هاي قديمي روستا از کاهگل درست شده بود و روي آن را به طور کامل با کاه خشک پوشانده بودند. در آن زمان فقط کساني که وضع مالي بهتري داشتند، از سفال براي ساخت سقف استفاده مي کردند ولي امروزه براي استحکام بيشتر خانه ها - به خصوص در فصول باراني- بيشتر خانه ها داراي سقف هاي سفالي هستند. البته ناگفته نماند که حالا ساختن سقفي به پوشش کاه گران تر از سفال تمام خواهد شد. در حال حاضر جيتهورن حدود 2620 نفر جمعيت دارد. اين شهر حتي سالن سينما و تئاتر، موزه، سالن ورزشي، بيمارستان، بانک، هتل و چندين رستوران و کافي شاپ هم دارد. به اين ترتيب ساکنان جيتهورن مجبور نيستند براي انجام کارهايشان به شهرهاي اطراف بروند. هنوز مي توان خانه هاي بسيار قديمي متعلق به قرن 18و 19 ميلادي را در ميان جنگل هاي انبوه جيتهورن پيدا کرد؛ چرا که هنوز هم عده اي از ساکنين جيتهورن در اين خانه هاي قديمي زندگي مي کنند./>
عجيب ترين خانه شهر
هيچ کس دليل زندگي بي سرو صدا و مخفي را نفهميد و حتي علت مرگشان هم هرگز مشخص نشد. همسايگان به خاطر بوي بد ي که چند روزي منطقه را پوشانده بود، به خانه رفته و جسد آنها را پيدا کردند. حتي بعد از اين ماجرا هم در اين خانه همچنان، بسته باقي مانده و هيچ کس ديگري وارد خانه نشده است.
منبع: نشريه همشهري سرنخ شماره 112.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}